top of page
14.png
TYA.PNG

MOTORISCHE REMEDIAL

TEACHING

Bij MRT gaan we aan de slag met het verbeteren van jouw motoriek. Een verbeterde motoriek heeft positieve uitwerking op: je emotionele gesteldheid, je cognitieve
gesteldheid en je fysieke gesteldheid.

We starten met een intake gesprek met kind en ouder. Hierin kan door zowel het kind als de ouder worden aangegeven met welke problemen zij kampen.

Vervolgens zal ik een motorische test afnemen om te beoordelen waar het kind zich in zijn motorische ontwikkeling bevindt.

Aan de hand van deze uitslag zal ik een persoonlijk handelingsplan maken, waarin ik aangeef waar we staan en wat ons doel gaat worden. Tevens zal ik hierbij een
indicatie aangeven voor het aantal sessies dat ik denk nodig te hebben.

Daarnaast zitten er ook oefenopdrachten voor thuis bij.
De mate waarin de oefenopdrachten thuis wel/niet worden gedaan is mede van invloed op de termijn waarin we vooraf dachten de gestelde doelen te kunnen behalen.
 
Het komt voor dat een kind zich sneller of juist langzamer ontwikkelt. Dan zullen we in goed overleg het aantal sessies verlagen of juist verhogen.

Sessies MRT:

 

  • Springoefeningen, over een touw, met een touw, ergens op of ergens af, meteen trampoline.

  • Coördinatieoefeningen, leren gooien met links en met rechts, tegengestelde bewegingen tegelijkertijd maken, vinger oefeningen.

  • Oefeningen met een bal, gooien, stuiten, vangen, mikken, doelen, tikken.

  • Balans oefeningen, lopen met je ogen dicht, over een lijntje, met je armen gekruist, etc.

Ook krijg je super leuk opdrachten mee om thuis te doen en gaan we (als het weer dit toe laat) buiten aan de slag.
Dit is een heel klein stukje om je een beetje indruk te geven wat oefeningen kunnen zijn tijdens de motorische remedial teaching. Maar er gebeurd nog veel en veel
meer….


Je zult uitgedaagd worden meer te gaan doen dan je zelf denkt te kunnen. Je zult gaan ervaren dat je het kunt en dat wanneer je oefent je ergens beter in wordt.
Je zult gaan merken dat als jij makkelijker beweegt, je slimmer wordt en lekkerder in je vel zit.

 

We zullen je blijven uitdagen meer te doen dan jij altijd gewend was van jezelf. Aan het einde van de sessies in ons handelingsplan zal ik nogmaals de motorische
test afnemen waarmee we zijn gestart als uitgangspunt.

Nu een aantal sessies later, zal blijken dat je beter scoort. Hoeveel beter zal de test moeten uitwijzen.

WAT KUN JE VERWACHTEN

2.png
bottom of page